Imprægneringslak

Imprægneringslak

Den primære funktion af isoleringslakker er at beskytte de elektriske maskiner mod det omgivende miljø. De beskytter mod elektriske, mekaniske, termiske, kemiske og miljømæssigt stress. Dette bidrager væsentligt til sikkerhed, pålidelighed og lang levetid for små eller store elektriske motorer, transformere og generatorer.

Danamic A/S lagerfører en række af Elantas kvalitetsprodukter og er leveringsdygtige i hele Elantas sortimentet (link til lagerførte produkt – Efterbehandling)

Ved sekundærisolering, også omtalt som imprægnering, menes det stadium, hvor der isoleres elektrisk emulgerende trådlindning, der følger anvendelsen af primærisoleringen.

Den bedste stabilitet under alle driftsforhold opnås ved hjælp af elektrisk roterende udstyr (motorer og generatorer) og statisk elektrisk udstyr (transformatorer og sensorer), hvis al luft, der er fanget inde i ledningsviklingen, erstattes med isoleringsmateriale. Denne fase af værdiskabende kæde er kendt som imprægnering eller sekundær isolering.

Denne normalt termiske imprægneringsproces, dvs. kemisk proces under virkningen af varme, øger også den mekaniske stabilitet af den elektriske vikling og beskytter den emaljerede tråd under drift fra miljøpåvirkninger såsom fugt. Denne imprægnering kan medføre en trickling af trådviklingen, en dip eller dip-and-roll-proces.

I dag udføres imprægnering i stigende grad ved hjælp af vakuummetoden for fuldstændigt at eliminere enhver luft, der kunne blive fanget (VPI-proces). Fangede luftbobler reducerer varmeafledning, da luft er en god varmeisolator, eller de giver anledning til forstyrrende elektriske ladninger i højspændingsapplikationer, hvilket kan ødelægge isoleringen. Desuden kan UV-lyshærdning anvendes, hvilket skaber meget højt tværbundne og dermed uigennemtrængelige imprægneringslag.

Imprægneringsharpiks eller lak (imprægneringsmateriale generelt) består af organiske komponenter (præpolymerer), som reagerer på tværbundne polymerer under hærdningsprocessen og derved danner et yderligere elektrisk isoleringslag yderligere til trådemalen.

Hvor der er tale om transformatorer til elektrisk transmission, anvendes enten imprægnerende harpikser (tørtransformatorer) eller isoleringsvæsker (vådtransformatorer).

PRODUKTER TIL IMPRÆGNERINGS LØSNINGER

Elektriske maskiner er en væsentlig del af vores moderne liv. Elektriske komponenter bliver mindre, mere effektive og arbejder under stressbetingelser, der har direkte indflydelse på isolationsydelsen af sådanne enheder. Den primære funktion af imprægneringsmidler er at beskytte elektriske maskiner mod isolationssvigt. De beskytter viklinger mod elektrisk, mekanisk, termisk, kemisk og miljømæssig belastning.

Vores mærker Aquanel®, Dobeckan®, ELAN-Protect®, Elmotherm®, Epoxylite® og Isonel® er specielt udviklet til brug ved konstruktion af elektriske apparater med lav, middel og høj spænding. Elektriske isoleringsmaterialer fremstillet af ELANTAS Europe har en høj kvalitetsstandard og fremragende isoleringsegenskaber. Vores produkter bidrager væsentligt til sikkerhed, pålidelighed og lang levetid for små eller store elmotorer, transformatorer og generatorer.

Vores harpikssystemer er baserede på flere forskellige kemikalier, såsom umættet polyester, polyester-imid og epoxyprodukter, samt en bred vifte af vandbaserede / opløsningsmiddelbaserede lakker.

Typiske slutbrugsmarkeder er elproduktion, bilindustri, transport, industri eller reparationsmarkedet for elmotorer.

VI HAR FOKUS PÅ DEN GODE SERVICE

Da vi har stor fokus på vores kunder og den gode service, så kan du altid kontakte os. Vi står klar til at hjælpe. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe til os eller skrive til os, ved blot at udfylde formularen her på siden, og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt, hvis intet andet er meddelt.