Indstøbning

Indstøbning

Epoxy Indstøbning: Tekniske Materialer til Elektronisk Isolering

Med udtrykket “elektroniske og tekniske materialer” refererer vi til elektriske og elektroniske isoleringsmaterialer samt ingeniørmaterialer, der spiller en afgørende rolle inden for forskellige tekniske applikationer. Disse materialer er afgørende, når elektriske og elektroniske komponenter skal beskyttes, indkapsles eller isoleres.

Primær og sekundær isolering udgør fundamentet for at opnå pålidelig elektrisk isolation i udstyr og apparater. I tilfælde af visse elektriske apparater, såsom sensorer, instrumenttransformatorer, induktionssystemer og trykte ledningsplader, er der behov for yderligere egenskaber. Dette omfatter forbedret varmeafledning, øget mekanisk stabilitet for at modstå kraftige vibrationer, støjreduktion og endda beskyttelse mod miljøpåvirkninger.

Epoxy indstøbning er en avanceret teknik, der ofte bruges i disse tilfælde. Den tilbyder en pålidelig måde at opfylde de krævede tekniske egenskaber, der kræves i elektroniske applikationer. Vores ekspertise inden for epoxy indstøbning giver dig den nødvendige sikkerhed og tekniske støtte til at opnå optimale resultater i dine projekter.

Processen

Disse egenskaber opnås ved indlejring eller fuldstændig indkapsling eller belægning med et isolerende materiale – i blandinger med andre materialer, også kaldet forbindelse. Afhængigt af om – i hvad der sædvanligvis er en termisk baseret støbeproces, dvs. en kemisk proces under virkningen af varme – støbeformen fjernes efter støbning eller bliver et permanent element af støbedelen, betegnes processen som støbegodsning eller potting isolering hhv.

I mange tilfælde udføres støbeprocessen under vakuum for at forhindre luftlommer. Indstøbte luftbobler reducerer varmeafledning, da luft er en god varmeisolator, eller de giver anledning til forstyrrende elektriske ladninger i højspændingsapplikationer, hvilket kan ødelægge isoleringen. Hvis den støbte del er fuldt belagt med et isolerende materiale, kaldes processen indkapsling.

Med elektroniske komponenter, især trykte ledninger (PWB), anvendes tynde lag for at beskytte dem mod skadelige miljøpåvirkninger. I disse tilfælde er processen kendt som “konformbelægning”.

Til byggematerialer (ingeniørmaterialer) eller tekniske emner, harpikser eller harpiksbaserede forbindelser anvendes til elektriske og ikke-elektriske anvendelser.

For yderligere forbedret varmeafledning eller mekanisk stabilitet er harpiksen beriget med uorganiske fyldstoffer.

Isoleringsmaterialet eller byggematerialet består af organiske komponenter (præpolymerer), der reagerer på tværbundne polymerer under hærdningsprocessen.

Følgende forskellige harpikssystemer findes:

  • Polyesterharpikser
  • Polyurethanharpikser
  • Silikoneharpikser
  • Epoxyharpikser
  • Alkydharpikser
  • Acrylatharpikser (etc.)

PRODUKTER TIL INDSTØBNING

ELANTAS Europe tilbyder en bred vifte af højtydende støbeharpikser og potteharpikser. Vores 2-komponent støbnings- og pottematerialer er baserede på epoxy, polyurethan, polybutadien og silikone og er specielt designet til områder med krævende elektriske og elektroniske applikationer. Yderligere egenskaber såsom forbedret varmeafledning, meget større mekanisk stabilitet ved høje vibrationskræfter, støjreduktion og ofte kræves fuldstændig udelukkelse af miljøpåvirkninger i disse applikationer.

Vores Elan-Tron®- og Micares®-mærker garanterer optimal beskyttelse af lette elektriske og tunge elektriske maskiner, der drives i aggressivt miljø og dækker et bredt spektrum af mekaniske, elektriske og selvslukkende egenskaber. Vores produktsortiment Bectron® er specielt designet til beskyttelse af elektroniske enheder.

Mange af vores produkter er anerkendt i henhold til UL 94 (og andre UL-standarder som 746B). Nogle materialer er desuden certificeret til brug i jernbaneapplikationer (EN 45545 eller NF F 16-101).

VI HAR FOKUS PÅ DEN GODE SERVICE

Da vi har stor fokus på vores kunder og den gode service, så kan du altid kontakte os. Vi står klar til at hjælpe. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe til os eller skrive til os, ved blot at udfylde formularen her på siden, og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt, hvis intet andet er meddelt.