Indstøbning

Indstøbning

Ved elektroniske og tekniske materialer menes elektriske og elektroniske isoleringsmaterialer og byggematerialer (ingeniørmaterialer). Disse materialer anvendes til applikationer, hvor elektriske og elektroniske komponenter er indlejret eller helt indkapslet.

Den primære og sekundære isolering fuldender den grundlæggende isolering af elektrisk udstyr. For en række elektriske apparater som sensorer, instrumenttransformatorer, induktionssystemer og trykte ledningsplader ønskes yderligere egenskaber, såsom forbedret varmeafledning, meget større mekanisk stabilitet ved høje vibrationskræfter, støjreduktion og ofte fuldstændig udelukkelse af miljøpåvirkninger .

Disse egenskaber opnås ved indlejring eller fuldstændig indkapsling eller belægning med et isolerende materiale – i blandinger med andre materialer, også kaldet forbindelse. Afhængigt af om – i hvad der sædvanligvis er en termisk baseret støbeproces, dvs. en kemisk proces under virkningen af varme – støbeformen fjernes efter støbning eller bliver et permanent element af støbedelen, betegnes processen som støbegodsning eller potting isolering hhv.

I mange tilfælde udføres støbeprocessen under vakuum for at forhindre luftlommer. Indstøbte luftbobler reducerer varmeafledning, da luft er en god varmeisolator, eller de giver anledning til forstyrrende elektriske ladninger i højspændingsapplikationer, hvilket kan ødelægge isoleringen. Hvis den støbte del er fuldt belagt med et isolerende materiale, kaldes processen indkapsling.

Med elektroniske komponenter, især trykte ledninger (PWB), anvendes tynde lag for at beskytte dem mod skadelige miljøpåvirkninger. I disse tilfælde er processen kendt som “konformbelægning”.

Til byggematerialer (ingeniørmaterialer) eller tekniske emner, harpikser eller harpiksbaserede forbindelser anvendes til elektriske og ikke-elektriske anvendelser.

For yderligere forbedret varmeafledning eller mekanisk stabilitet er harpiksen beriget med uorganiske fyldstoffer.

Isoleringsmaterialet eller byggematerialet består af organiske komponenter (præpolymerer), der reagerer på tværbundne polymerer under hærdningsprocessen.

Følgende forskellige harpikssystemer findes:

  • Polyesterharpikser
  • Polyurethanharpikser
  • Silikoneharpikser
  • Epoxyharpikser
  • Alkydharpikser
  • Acrylatharpikser (etc.)

PRODUKTER TIL INDSTØBNING

ELANTAS Europe tilbyder en bred vifte af højtydende støbeharpikser og potteharpikser. Vores 2-komponent støbnings- og pottematerialer er baserede på epoxy, polyurethan, polybutadien og silikone og er specielt designet til områder med krævende elektriske og elektroniske applikationer. Yderligere egenskaber såsom forbedret varmeafledning, meget større mekanisk stabilitet ved høje vibrationskræfter, støjreduktion og ofte kræves fuldstændig udelukkelse af miljøpåvirkninger i disse applikationer.

Vores Elan-Tron®- og Micares®-mærker garanterer optimal beskyttelse af lette elektriske og tunge elektriske maskiner, der drives i aggressivt miljø og dækker et bredt spektrum af mekaniske, elektriske og selvslukkende egenskaber. Vores produktsortiment Bectron® er specielt designet til beskyttelse af elektroniske enheder.

Mange af vores produkter er anerkendt i henhold til UL 94 (og andre UL-standarder som 746B). Nogle materialer er desuden certificeret til brug i jernbaneapplikationer (EN 45545 eller NF F 16-101).

VI HAR FOKUS PÅ DEN GODE SERVICE

Da vi har stor fokus på vores kunder og den gode service, så kan du altid kontakte os. Vi står klar til at hjælpe. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe til os eller skrive til os, ved blot at udfylde formularen her på siden, og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt, hvis intet andet er meddelt.